Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Μη φεύγεις (2004)

Ο Γιώργος φεύγει για Αμερική, η Φανή είναι πληγωμένη, ο Σάκης αναζητά το μεγάλο έρωτα και όλοι μαζί ζουν αυτό που ο πολύς κόσμος αποκαλεί «φοιτητική ζωή». Τα προβλήματα των 5 νεαρών κατοίκων των φοιτητικών Εστιών της Θεσσαλονίκης, πριν προβληθούν στην τηλεόραση είχαν προλάβει να αποτυπωθούν στο φιλμ και τώρα επιχειρούν να κατακτήσουν και το κοινό των σκοτεινών αιθουσών - χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Για να εξηγούμαστε: το «Μη Φεύγεις» είναι η πιο low budget ταινία που γυρίστηκε ποτέ στη χώρα μας, με κόστος μόλις 2.500 ευρώ. Επιπλέον, είναι μια ταινία γυρισμένη από φοιτητές για φοιτητές. Για τους παραπάνω λόγους και μόνο, οι συντελεστές της είναι αξιέπαινοι, καθώς φαίνεται πως διατηρούν μια γνήσια αγάπη για το σινεμά και για την τέχνη τους γενικότερα. Πέρα από αυτόν το ρομαντισμό όμως, το φιλμ από μόνο του δεν έχει να επιδείξει κάτι το αξιόλογο.

Το σενάριο είναι γεμάτο φοβερά κλισέ και η πλήρως προβλέψιμη εξέλιξη στερεί κάθε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Ορισμένες στιγμές μάλιστα είναι να απορείς: το ανέκδοτο για τη «συλλογή από πεταλούδες» το λέγαμε όταν είμαστε στο δημοτικό! Οι «πειραματισμοί» με την ψηφιακή κάμερα και η σκηνοθεσία αλα video clip μάλλον κουράζουν παρά προκαλούν και οι ερμηνείες κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα, με εξαίρεση το φοβερό και τρομερό «Σάκη». Γενικώς, θα περιμέναμε από τόσο νέους καλλιτέχνες να τολμήσουν και να πειραματιστούν περισσότερο, γιατί ο ελληνικός κινηματογράφος έχει ανάγκη μια γεύση από μέλλον και όχι ένα ρετουσαρισμένο παρελθόν.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣhttp://rapidshare.com/files/32815532/Mh_feygeis.part1.rar
http://rapidshare.com/files/32820939/Mh_feygeis.part2.rar
http://rapidshare.com/files/32826296/Mh_feygeis.part3.rar
http://rapidshare.com/files/32831039/Mh_feygeis.part4.rar
http://rapidshare.com/files/32835317/Mh_feygeis.part5.rar
http://rapidshare.com/files/32837540/Mh_feygeis.part6.rar
http://rapidshare.com/files/32838323/Mh_feygeis.part7.rar

2 σχόλια:

MrNoname2291 είπε...

Που μπορούμε να βρούμε την ταινία και την σειρά για να την κατεβάσουμε!!! ευχαριστώ!!!

Unknown είπε...

tin seira mporeis na tin vreis edw http://trellas.eu/?p=home&pid=1
i tainia yparxi sto youtube an den kanw lathos